• desember

    10

    2021
  • 191
HVOR LANG LEVETID HAR 35MM NEGATIVER

HVOR LANG LEVETID HAR 35MM NEGATIVER

Når gjelder spørsmålet om hvor lenge en fremkalt 35 mm negativ varer, avhenger dette av typen film og forholdene den er utsatt for. Normalt sett kan holdbarheten til 35 mm negativer vær et sted mellom 20 til 50 år alt etter hvordan de er oppbevart.

Negativer med farge har flere lag sølvhalogenider med fargestoffer og fargemasker. Fargestoffene brytes ned i forskjellige hastigheter avhengig av type film. Noen filmer heller mot blått (spesielt Ektachrome som var kaldere enn Kodachrome da de var helt nye), mens andre får en magenta eller gul nyanse.

Svart-hvit negativer med sølvhalogenider brytes også ned, men i et langsommere tempo enn farge negativer. Selv uten store endringer har farge negativer sårbarheter som strekker seg fra lett farge redukjon til generell reduksjon av fargerikhet som kan resultere i en dominerende farge. De fleste eldre negativer utvikler også flekker, striper, inkonsekvente korn, kontrastproblemer, osv. over tid.

Tegn på nedbryting

  • Amber (rødtone) misfarging av negativbunnen. Du ser merkbar falming av bildet på negativet når du sammenligner det med et negativ i god tilstand.
  • Negativet begynner å bli sprø, og føles ofte klissete som har en tendens til å feste seg til negativ hylser eller andre negativer den er lagret sammen med.
  • Negativet er ekstremt skjør og begynner å vise bobler i negativene. Du vil også så smått merke en skadelig, eddikaktig lukt.
  • Negativet går tilbake og blir myk igjen, men er ekstremt klissete og fester seg til alt den berører. En sterk lukt vil oppstå på dette stadiet.

Hjelp! Negativet går i oppløsning til et brunt pulver.

Hvis noen av dine negativer har utviklet enkelte av de ovennevnte problemene, bør disse isoleres fra de andre negativene dine omgående, på grunn av den autokatalytiske prosessen i nedbrytningen. Dette betyr at etter hvert som negativene forringes, akkumuleres biproduktene fra prosessen og fortsetter å øke nedbrytninghastigheten, dette kan påvirke de andre negativene.

Fotogull kan hjelpe deg med å redde dine bilder ved å skanne dine negativer, men bare hvis de er i de to første stadiene nevnt ovenfor. Er negativene kommet til det tredje eller fjerde stadiet er de for skjør til å passere gjennom nesten hvilken som helst negativskanner.

 

PAKKETILBUD

Ikke la kostbare familiebilder og hjemmevideoer samle støv og falme bort. Konverter dem til digitalt format i dag slik at de er beskyttet, bevart og vil vare for alltid.

Bestill Online
Siste innlegg
Mest sett
Anmeldelser

© Copyright 2017-2024 Fotogull