• oktober

    28

    2021
  • 325
RENGJØRING AV LYSBILDER OG NEGATIVER

RENGJØRING AV LYSBILDER OG NEGATIVER

Digitalisering av dine medier er det beste du kan gjøre for å bevare dine minner. Men før du skal digitalisere dem, er det alltid en god idé å forberede mediene på forhånd. Du vil vel ikke at mugg, fingeravtrykk, støv m.m skal overføres under digitaliseringen.

Og hvis du er bekymret for at du kommer til å skade de dyrebare skattene dine ved å rense dem, kan du bare slappe av. Så vask hendene og la oss begynne å rengjøre.

Trinn 1: Prøv trykkluft på boks i første omgang

Hva gjør du når tastaturet blir skittent. Du renser den med litt trykkluft, ikke sant? Det samme gjelder for dine lysbilder og negativer. Vi sier ikke at dette er alt som skal til, men det er et flott sted å begynne for å få fjernet støv og smuss. Så ta en boks med trykkluft og begynn å spraye, så skånsomt som mulig, naturligvis.

Trinn 2: Drypp litt 98 % isopropyl på dine lysbilder eller negativer

Du tenker gjerne at alkohol kan virke som en sikker måte å skade negativene dine på. Men dette er ikke tilfelle hvis du bruker riktig type og riktig metode. Ved å bruke 98 % isopropylalkohol vil det sikre at når det tørker (som er meget raskt), vil det ikke etterlate noen striper og flekker. Hvis du bruker en alkohol med lavere prosentandel, kan du ende opp med striper, flekker og merker fra vannrester.

Trinn 3: Lofrie hansker

Før du begynner å rengjøre, sørg for at du tar på deg noen lofrie bomulls- eller latekshansker. Det er ingenting som er verre enn å rense bort alle de gamle tiårene med støv og mugg fra et lysbilde eller negativ bare for å erstatte det med ferske fingeravtrykksmerker fordi du ikke brukte hansker.

Trinn 4: Bruk en lofri klut eller bomullspinne

Det er viktig å merke seg at du ikke bør dyppe hele lysbilder og negativer direkte i alkoholløsningen. Å dyppe dem direkte i alkohol vil brenne emulsjonen og ødelegge dem.

Så det du bør gjøre er å dryppe en liten mengde isopropyl på lysbildet eller negativet ditt og tørke forsiktig med en lofri klut (microfiberklut) eller bomullspinne. Du vil ikke at ekstra mikroskopisk smuss kommer med på skanningen fordi du har rengjort dem med din vanlige vaskeklut eller tørkehåndkle.

Trinn 5: Ta en pause

Etter at du har renset lysbildene og negativene dine, er det viktig å la dem tørke ut i et godt ventilert, rent rom. Hvorfor? Fordi du vil at alkoholen skal fordampe raskt og naturlig. Det betyr ikke at du skal tørker dem ved et vindu, dette vil bare resultere i at de tiltrekke seg et nytt strøk med støv fra utsiden.

Trinn 6: Tørk og gjenta

Når alkoholen har tørket, kan du fortsette til det siste trinnet der du tørker av løsnede fettflekker, smuss og støv. Husk å bruker en ny lofri klut, og at du tørker forsiktig. Og at det er tørt.

Alternativt trinn

For de av dere som ikke er så handy eller ikke har riktig utstyr tilgengelig, kan du alltid sende dine lysbilder og negativer til Fotogull for rengjøring og digitalisering. Tross alt er det en stor oppgave å bevare dine minner, og med vårt team av profesjonelle digitaliserere kan du være trygg på at dine medier er i gode hender.

PAKKETILBUD

Ikke la kostbare familiebilder og hjemmevideoer samle støv og falme bort. Konverter dem til digitalt format i dag slik at de er beskyttet, bevart og vil vare for alltid.

Bestill Online
Siste innlegg
Mest sett
Anmeldelser

© Copyright 2017-2024 Fotogull