• oktober

    28

    2021
  • 306
HVORDAN OPPBEVARE GAMLE PAPIRBILDER

HVORDAN OPPBEVARE GAMLE PAPIRBILDER

Så du har bestemt deg for å digitalisere favorittpapirbildene dine hos Fotogull. Bra valg! Det er ingenting som bevarer papirbilder bedre enn digitalisering, for når bildene dine lagres på datamaskinen eller i nettsky, trenger du aldri å bekymre deg for at de går tapt, blir ødelagt eller skadet av elementer i omgivelsene. Gratulerer med å ha tatt dine mest dyrebare minner inn i den digitale tidsalderen!

Selv om du har sikkerhetskopiert alle dine bilder på din datamaskin eller i nettsky, kan det hende du opplever det som vanskelig å gi slipp på papirversjonene. Dette er helt forståelig. Papirbildene har vært i familien i årevis, og deres verdi er unik. Du husker gjerne at du så dem i bilderammer hjemme hos bestemoren din for mange år siden, eller kanskje de var i et fotoalbum eller utklippsbok som moren din laget da du ble født. Disse papirbildene mister ikke sin betydning selv om de er blitt digitalisert!

Så hva kan du gjøre for å lagre disse bildene slik at de er så trygge som mulig mot varme, lys, vann og brannskader? Hvordan kan du lagre dem på et trygt sted slik at du aldri mister dem? Les videre for å se noen av våre beste tips for bildelagring, slik at du aldri mer trenger å bekymre deg for sikkerheten til dine papirbilder.

Lagre bildene dine i et tørt miljø

En av de verste synderne for skade på papirbilder er fuktighet. Bilder lagret i fuktige omgivelser har mye større sannsynlig for å få mugg- og muggvekst samt vridninger. Unngå fuktige områder, som kjellere, til å lagre papirbildene dine.

Oppbevar papirbilder i en vanntett beholder

Det beste stedet for papirbilder er i en vanntett beholder. Du vet aldri når en naturkatastrofe som flom eller storm kan ramme, eller når minusgrader vil føre til at et rør brister. Vanntette beholdere holder papirbilder sikker mot vannskader.

Ingen kjellere, ingen loft

Kjellere og loft er to av de verste stedene å lagre media av noe slag, inkludert papirbilder. Kjeller kan være fuktig, og fuktige miljøer oppmuntrer til muggvekst. Loft er vanligvis ikke temperaturregulert, og papirbilder som er lagret på loft kan bli utsatt for ekstrem varme og kulde. Hold dine papirbildene borte fra disse miljøene!

Hold det mørkt

Papirbilder liker det mørkt. Uansett hvor du lagrer dine bilder, hold dem unna sollys og sterkt kunstig lys. Dette vil forhindre at bildene falmer.

Syre-fritt er den rette måten

Hvis du ønsker å lagre bildene dine i hylser, sørg for at hylsene er fri for syre, fotosikre hylser. Hvis du vil lagre papirbilder i stabler, skiller du hvert bilde med syre-fritt papir. Hvis du rammer inn noen av de gamle bildene dine, bruk en syre fri matte og bakplate for å forhindre at papirbildet kommer i direkte kontakt med glasset i rammen. Syre-frie materialer kan kjøpes på Internett og ofte i hobbybutikker.

Dette er noen av våre beste tips for bildelagring som vil holde dine bilder skarpe så lenge som mulig. Hvis du gjør alle disse tingene, kan du være trygg på at dine papirbilder vil vare mye lenger enn om du hadde lagret dem i en skoeske i kjelleren. Nå som du har lagret dine digitale kopier og papirbilder på best mulig måte, trenger du aldri å bekymre deg for sikkerheten til dine bilder igjen.

PAKKETILBUD

Ikke la kostbare familiebilder og hjemmevideoer samle støv og falme bort. Konverter dem til digitalt format i dag slik at de er beskyttet, bevart og vil vare for alltid.

Bestill Online
Siste innlegg
Mest sett
Anmeldelser

© Copyright 2017-2024 Fotogull